AshramWellness
top of page

Waarom is een massage belangrijk?

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022

Aangeraden wordt eens per maand een massage te nemen. Maar waarom is een massage goed voor je?


Een massage maakt je wetenschappelijk bewezen gelukkiger!

Een massage biedt veel voordelen, zowel mentaal als fysiek. Het is belangrijk om je lichaam te onderhouden en dit kan onder andere via het nemen

van een massage. In dit artikel kom je erachter waarom een massage goed is voor jou!


Waarom is een massage goed voor je fysieke gezondheid?

  1. De meest voorkomende werkhouding is zittend achter een bureau. Wanneer je dit fulltime doet worden de spieren in je rug de hele dag belast. Een goede werkhouding en beweging tussendoor is van groot belang, maar niet voor iedereen mogelijk. Het is daarom belangrijk om deze spieren weer los te maken en ontspanning te geven via een massage. Wanneer je je rug niet goed onderhoudt kan dit resulteren in hoofdpijn, rugpijn en concentratieproblemen.

  2. Een massage stimuleert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen je lijf verlaten.

  3. Je organen gaan beter functioneren.


Waarom is een massage goed voor je mentale gezondheid?

  1. Tijdens een massage wordt er serotonine aangemaakt. Hierdoor slaap je beter, dieper en sneller! Dit is ook de reden dat je je vaak ontspannen en slaperig voelt na een massage.

  2. De stoffen die je aanmaakt tijdens een massage zorgen ervoor dat je concentratievermogen omhoog gaat.

  3. En dan de belangrijkste reden: Een massage maakt gelukkig! Dit komt doordat je de stoffen oxytocine en endorfine aanmaakt. Deze stoffen verminderen stress en verhogen een geluksgevoel.


Het is dus belangrijk om jezelf af en toe te verwennen met een massage. Wil jij dit zelf ervaren? In mijn massage praktijk in Tilburg verwelkom ik je graag. Via deze link kan je gelijk jouw moment van ontspanning inplannen.


Weet je niet welke massage goed voor je is? Dan kunnen we dit samen telefonisch of via de mail bespreken. Mijn massage praktijk bevindt zich tussen het centrum van Tilburg en de Reeshof in. Gelegen aan het Paletplein. Tot ziens!
88 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page