AshramWellness
top of page

Massage Tilburg

Waarom massage goed voor je is

Ontstressen, beter slapen, jong blijven en nog veel meer. Een massage heeft een positief effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Een massage heeft verschillende voordelen waaruit blijken dat een massage goed is voor je.

Je zou je lichaam kunnen vergelijken met een auto. Je wil er de juiste brandstof in stoppen en zo nu en dan een onderhoudsbeurt geven. Hoe vaak en waarom, lees je hieronder.

 

Wanneer mag je geen massage nemen? Er zijn een aantal uitzonderingen. Bij twijfel kan mag je altijd contact met ons opnemen. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn

Wat zijn de voordelen van een massage?

​Er zitten veel voordelen aan het nemen van een massage

  1. Een massage verbeterd de bloedsomloop in je lijf, wat meehelpt met het herstel van weefsels en organen. Het houdt je lijf jong. Super gezond dus!

  2. Een massage zorgt voor verlichting van spanning en pijn in het lichaam. Massages helpen om spierspanning te verminderen en pijn te verlichten. Wanneer de spierspanning hoog is, voel je dat je spieren harder zijn, dat je pijn ervaart je minder flexibel bent. Bij Ashram Wellness worden massages afgestemd op jouw zorgvraag. Dus als jij klachten hebt in bepaalde gebieden, wordt de behandeling daarop afgestemd. Zo kies je nooit de verkeerde massage.

  3. Een massage verminderd stress en angstgevoelens. Tijdens je massage worden er allerlei gelukhormonen aangemaakt, die deze gevoelens verminderen.

  4. Je gaat er zelfs beter door slapen! Wanneer de zowel fysieke als mentale ontspanning hebt in je lijf, slaap je beter.

Hoe vaak massage?

De vuistregel is een keer in de 3 tot 6 weken. Een massagetherapeut kan aan de hand van jouw verhaal bepalen wat het best bij jou past. Het standaard advies is om te beginnen met één keer per maand. Ze behoud je namelijk de voordelen die bij een massage komen. 

Hoe vaak jij het nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Je houding, gezondheid en levensstijl hebben bijvoorbeeld invloed op wat jij nodig zal hebben. Wanneer je door een arts of fysiotherapeut bent doorverwezen, mag je uitgaan van het advies wat zij meegeven. Gaandeweg zal je lijf vanzelf aangeven of je vaker of juist minder vaak een massage nodig hebt ter onderhoud. Luister dus goed naar je lijf.

Welke massage heb ik nodig?

Dat hangt af van jou. Je kan van tevoren bedenken of wat je doel is en waar je behoeften liggen.

Is jou doel het onderhouden van je lichaam? Dan is een klassieke massage in combinatie met hoofdmassage altijd goed. Zo kom je fysiek en mentaal lekker in je lijf. Bij Ashram Wellness kan je in dit geval kiezen voor het klassieke massage + hoofdmassage arrangement. Geef van tevoren altijd bij je massagetherapeut aan wat je fijn vindt en wat juist niet. Denk hierbij aan de druk van de massage, blessures, gevoelige plekken, etc. Bij Ashram Wellness vraagt Aruna, jouw vast massagetherapeut dit zelf aan jou.  

Daarnaast kan het zijn dat je bepaalde klachtgebieden hebt. Bijvoorbeeld last van je onderrug of bovenrug. Als de massagetherapeut op de hoogte is van deze klachten, wordt de massage afgestemd op jou.

bottom of page